Planten

In dit thema leer je hoe uit een zaad een plantje ontstaat en hoe het fotosyntheseproces in de planten verloopt.

 

Tuinkersexperiment

Bij het thema planten moet je onderzoek doen en leer je hoe je een wetenschappelijk onderzoek moet opzetten en hoe je een verslag schrijft over een experiment. Op de foto hieronder zie je een opzet van een zelfverzonnen experiment.

Opzetvaneenonderzoek

Bij het thema planten ga je onderzoek doen. Je krijgt van de vakgroep biologie een zakje zaden. Wat je hiermee wilt onderzoeken moet je zelf verzinnen. Het is leuk je te realiseren dat de beste wetenschappers die ooit geleefd hebben niet altijd de slimste wetenschappers waren, maar wel altijd de wetenschappers die zichzelf de beste vragen stelden.Het boekje dat je hieronder kunt downloaden geeft richtlijnen voor het uitvoeren van het experiment.

 

Hieronder is het boekje met de richtlijnen over het tuinkersexperiment te downloaden.

Havoniveau

dlwerkblad3

Mavoniveau

dlwerkblad3

Als je het experiment hebt uitgevoerd en je dagelijks hebt gemeten aan je onderzoek en foto's hebt gemaakt, dan moet er uiteindelijk ook een verslag worden geschreven. In de biologie is over het schrijven van een verslag duidelijke afspraken gemaakt. Wat er allemaal in het verslag moet staan kan je lezen in het werkblad dat je hieronder kan downloaden.

Download hieronder de richtlijnen voor het schrijven van een verslag.

dlwerkblad3