De microscoop

De microscoop is een apparaat dat in de biologie veel gebruikt wordt bij onderzoek. Je kan de microscoop gebruiken voor het bestuderen van de cellen van mens, dier en plant. Maar je kan met de microscoop ook bekijken hoeveel pollenkorrels er in honing zitten. Voordat je met de microscoop kan gaan werken, moet je eerst weten hoe de onderdelen van de microscoop heten en waar deze onderdelen voor dienen. In deze les leer je de namen en de functies van de onderdelen van de microscoop. In de afbeelding hieronder zie je de de microscopen die wij op school gebruiken met de onderdelen van de microscoop benoemd.

Onderdelenvandemicroscoop2

Oefenen met de namen van de onderdelen van de microscoop kan je doen op de website van Bio-desk. Klik voor de oefening op het logo hiernaast. Biodoenlogo

In de onderstaande video benoemt meneer Visser nog één keer alle onderdelen van de microscoop. Ook legt meneer Visser in het kort uit wat de functies van de onderdelen van de microscoop zijn en hoe je ermee moet werken. Aan het einde van de video wordt uitgelegd hoe je de microscoop netjes moet opbergen.