Vaardigheden

Biologie is een vak waarin niet alleen kennis belangrijk is maar ook onderzoeksvaardigheden. Van microscopie tot onderzoek aan het lichaam: het is allemaal onderdeel van de biologie!

 

Niet alleen bij het vak scheikunde gebruikt men glaswerk, maar in de biologie worden ook regelmatig diverse stukken glaswerk gebruikt. Er is veel verschillend glaswerk. Al dit glaswerk moet op een eigen manier gebruikt worden. Bij dit glaswerkpracticum leer je niet alleen de namen van het glaswerk dat we gebruiken in de biologie, maar ook hoe je het glaswerk moet gebruiken. In onderstaande video, gemaakt door leerlingen uit 6 vwo van het Scala Rietvelden krijg je uitleg over het belangrijkste glaswerk.

De meniscus

DeMeniscus

Vullen van de pipet

 Pippetteren

Pipettertechniek

Pipetteren2

Op de website van BioDesk kan je goed oefenen met de namen van het glaswerk. Klik voor de oefenen op de link van BioDesk hiernaast Biodoenlogo   

Deze les is moet je doen als voorbereiding op het glaswerkpracticum. Dit glaswerkpracticum wordt afgesloten met een glaswerktoets. Het glaswerkpracticum kan je onder aan de pagina downloaden.   

 

dlwerkblad3