Natuureducatie

Biologie is meer dan een vak, bij biologie bestuderen we ook de natuur waarin jij leeft.

 

Elk jaar organiseert de vakgroep biologie van Scala Rietvelden een milieudag in het Park Vogelenzang te Spijkenisse. Op deze dag werkt de school samen met de gemeente Spijkenisse en de IVN. De gemeente Spijkenisse levert deze dag twee grote tenten met tafels en banken die dienst doen als een veldlaboratorium. De IVN zorgt voor deskundige gidsen die de kinderen begeleiden met de ecologieopdrachten.

Gemeente Spijkenisse

Op deze dag werken de leerlingen in duo's aan een drietal opdrachten. Een van de belangrijkste doelstellingen van deze ecologiedag is dat de leerlingen bewust de natuur in kijken en zich verbazen over deze natuur zo dicht bij hen in de buurt.

Park vogelenzang

De leerlingen uit 5 havo en 5 vwo doen op deze dag onder andere onderzoek naar waterkwaliteit, invloeden van beheer op de biodiversiteit, bioindicatoren, de bouw van planten en bloemen, zaadverspreidingsstrategieën, de weegbree en nog veel meer. Data wordt in het veld verzameld en onderzocht in het veldlaboratorium.

compilatie klein 2012

  

Ben je geïnteresseerd naar meer details over deze ecologieopdracht? Download dan hieronder het volledige document, of stuur via de website een mail.

dlwerkblad3