Natuureducatie

Biologie is meer dan een vak, bij biologie bestuderen we ook de natuur waarin jij leeft.

 

De vakgroep biologie vindt het belangrijk dat leerlingen weten dat afval een probleem is, dat ze zelf onderdeel zijn van het probleem en dat ze dus invloed kunnen uitoefenen op deze afvalproblematiek. Om de leerlingen te attenderen op de afvalproblematiek doet de vakgroep biologie in de milieuweek twee grote projecten in 3 havo en 3 vwo: het zwerfafvalproject, waarbij leerlingen het zwerfafval in en rond de school ophalen en inventariseren en het AVR-bezoek.

Onder begeleiding van docenten fietsen de leerlingen van Spijkenisse naar de AVR in Roozenburg. De AVR te Rozenburg is de grootste afvalverbrandingsinstallatie in Nederland, waar uit huishoudelijk afval energie wordt gewonnen. Een vuilniszak levert energie voor zeven douchebeurten!

Fietsen naar AVR

Bij deze rondleiding krijgen de leerlingen zicht in de enorme afvalstroom die wij met zijn allen produceren en in hoe de AVR ons huishoudelijk afval verbrandt en via stoom omzet in stroom of gewoon warm water. Ook krijgen de leerlingen zicht in de milieuproblematiek die het verwerken van afval op deze manier met zich meebrengt.  Ook krijgen de leerlingen door het bezoek een fraai inzicht in high-tech techniek van de verbrandingsovens en de zuiveringsinstallatie.

Compilatie  AVR 

Bent u geïnteresseerd in meer details van deze excursie, download dan hieronder het AVR-werkboek van de leerlingen of stuur voor een Word-document via de website een mail.

dlwerkblad3