Natuureducatie

Biologie is meer dan een vak, bij biologie bestuderen we ook de natuur waarin jij leeft.

 

Deze lessen gaan over de (honing)bij. Hoe deze eruit ziet, hoe hij leeft, zijn rol in de natuur, hoe het met de honingbij gaat en wat je zelf kunt doen om het de bijen in de natuur (eigen tuin of balkon) wat makkelijker kan maken. Leerlingen kijken of hun tuin bijvriendelijk is, en bouwen in de les een echt bijenhotel.

Ook zal eenimker komen vertellenover zijn bijen als hobby en zijn liefde voor de honingbij.

De lessen over de bij behoren tot een natuurbelevings lessencyclus in de eerste klas. Deze bijenlessen worden gegeven in combinatie met een aantal lessen over bloemen en een aantal lessen over bomen.  

Aan het einde van deze bijenlessen moet de angst voor bijen zijn omgeslagen in fascinatie en bewondering voor dit nuttige insect. 

Kind met bij

Leerlingen maken tijdens de lessencyclus opdrachten op werkbladen. Deze werkbladen bevatten opdrachten. Door te werken aan de opdrachten krijgt de leerling kennis over de bij. Leerlingen nemen de ingevulde werbladen mee naar de toets. De afsluitende toets is een open-boek-toets. Als leerlingen goed hun best doen op de opdrachten, dan wordt de afsluitende toets een makkie.