Over ons

Wie we zijn, wat we doen en waar we naartoe willen.

 

Boris Börger

Mijn naam is Boris Börger en ik werk sinds 2002 bij het PENTA College. Deze school in Spijkenisse is pas mijn tweede school. Daarvoor heb ik jaren gewerkt op Nieuw Zuid. Een school op het Afrikanenplein in Rotterdam. Daar gaf ik in de eerste jaren van mijn onderwijscarriere verkooppraktijk. Aanvankelijk baalde ik ervan dat dit vak stopte te bestaan en ik over moest stappen naar het vak waarin ik gestudeerd had: de biologie. Na het behalen van mijn eerste graads bevoegdheid in 2002 werd het tijd om over te stappen naar een nieuwe school, met andere leerlingen en nieuwe uitdagingen. Zo kwam ik terecht op het PENTA College te Spijkenisse. Ik heb daar les gegeven in alle leerjaren en alle niveau's. Gestimuleerd door mijn leerlingen uit 6 vwo ben ik in 2011 begonnen met Biologielessen.nl. Iets wat in 2011 begon als een pretentieloos profielwerkstuk project is na jaren zwoegen en herschrijven een mooie website geworden waar vele leerlingen hopelijk plezier aan hebben gehad. Zelf werk ik nog dagelijk aan de website. Het omschrijven van een begrip, het maken van een mooie les, of het in elkaar knutselen van een mooie video geeft nog steeds net zoveel voldoening als in 2011. Zeker nu collega Bernhard Klok zich nog actiever gaat bemoeien met de content van de website en zich naast het maken van video's ook met volle energie gaat storten op de lessen van 4, 5 en 6 VWO.

Bernhard Klok

Mijn naam is Bernhard en geef vooral les aan de bovenbouwklassen van het VWO. Na mijn bachelor Biomedische Wetenschappen (Utrecht) besloot ik het onderwijs in te gaan. Na het voltooien van mijn Master ben ik begonnen les te geven aan PENTA College CSG Scala. Ik vind het niet alleen leuk om biologiestof in een context te plaatsen voor leerlingen maar ik probeer mijn leerlingen ook te enthousiasmeren voor studies die gerelateerd zijn aan het vak biologie. Voor Biologielessen.nl maak ik al vanaf de start in 2011 uitlegvideo’s. Vanaf  het schooljaar 2016-2017 ga ik de lessen maken voor het VWO deel van de website en zal ik veel energie gaan steken in een goede begrippenlijst die specifiek voor het VWO wordt gemaakt.

Mark Broekhuisen

Mijn naam is Mark Broekhuisen en ik ben de technisch beheerder van biologielessen.nl. In 2011 heb ik samen met klasgenoten en Boris Börger de eerste versie van Biologielessen gebouwd. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder maar ben ik nog steeds met veel plezier bij het project betrokken. In het dagelijks leven studeer ik rechtsgeleerdheid en economie aan de Erasmus Universiteit. Daarnaast ben ik mede-eigenaar van Explain to You en ben ik teamleider bij de Stichting Rechtswinkel Nissewaard. Ik hoop de komende jaren Biologielessen.nl verder uit te bereiden zodat we nog meer leerlingen kunnen helpen!

Abra Rolloos

Mijn naam is Abra Rolloos en na biologie gestudeerd te hebben aan de Universiteit Utrecht, ben ik in 2008 gelijk gaan werken op PENTA College CSG Scala. Tijdens mijn studie heb ik me gespecialiseerd in gedrag en welzijn van dieren. Hoewel dit in het lesprogramma van biologie niet zo’n grote plek inneemt, vind ik biologie wel een magisch mooi vak. Geïnspireerd door Bernhard en Boris ben ik bij mijn lessen ook instructievideo’s gaan maken. Voor Biologielessen.nl richt ik me voorlopig op het onderbouw gedeelte en maak ik onder andere de begrippenlijsten.

Websitefoto

(V.l.n.r: Boris Börger, Mark Broekhuisen, Bernhard Klok, Abra Rolloos)

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren